Selecteer een pagina

Het 35-jarig jubileum van De Liesterkrallen is op uitbundige wijze gevierd, eerst in besloten kring met een geweldige feestmiddag en een overheerlijk buffet in Hartenlust in Havelte.

Geesje, Willy en Diny zingen al 35 jaar mee!

De muziekkwis (voor oudere jongeren) werd fanatiek gespeeld en de beentjes gingen geregeld van de vloer. Dat  zijn we nog niet verleerd….

Op 14 oktober volgde het jubileumconcert.

Het pad naar de kerk is verlicht met kaarsjes, de banken versierd met bloementuiltjes, het is feest in de Clemenskerk. Vrouwenkoor De Liesterkrallen heeft er zaterdagavond zin in om het jubileum met het publiek te vieren. Twee keer drie kwartier zingen de Krallen een mooi en gevarieerd repertoire aan zangnummers voor meer dan honderd mensen.  Allerlei tijden en allerlei stijlen komen langs. Wat opvalt is hoe serieus er gewerkt wordt, de concentratie is groot. Voor het publiek zijn de liederen die wat losser gezongen worden het leukst om naar te luisteren, dan is er ook iets te zien.   Dirigent Martin Glas heeft ‘zijn’ vrouwen aan een touwtje. Dat touwtje hebben pianiste Maaike van den Berg en violist Bas Egberts niet nodig. Hun speelplezier spat ervan af. 

Af en toe hoor je een kleine onregelmatigheid, maar dat mag de pret niet drukken. ‘Why we sing’ is het thema van de avond, nou, dat is duidelijk, zingen is gezond voor lichaam en geest en maakt iedereen vrolijk. Voorzitter Gerda Mulder legt dit nog eens haarfijn uit en roept vrouwen in de zaal op om ook te komen zingen bij De Liesterkrallen. Wees welkom om eens aan te schuiven bij een repetitie op maandagochtend half tien in de Veldkei in Havelte.