Selecteer een pagina

Nieuws

Kerstconcert 2023

Voorjaarsconcert

Op zaterdagmiddag 1 juni 2024 geven we een klein voorjaarsconcert met medewerking van vrouwenkwartet Notice in de Hervormde kerk te Vledder.

Het begint om 15.00 uur, de kerk is open om 14.30 uur.

Notice bestaat uit vier jonge vrouwen uit Havelte met prachtige stemmen die à capella zingen onder leiding van Lucie Brandsma.

De Liesterkrallen worden gedirigeerd door Martin Glas en op de piano begeleid door Maaike van de Berg.

Na afloop van het concert kunt u bij de uitgang van de kerk een vrijwillige bijdrage in de schaal doen.

Nieuw bestuurslid

Het bestuur is voltallig, Annie Deinum heeft zich bereid verklaard tot het bestuur toe te treden en daar zijn we allemaal ontzettend blij mee!

Jaarvergadering 2024

Op 19 februari 2024 hielden de Liesterkrallen de jaarlijkse vergadering. Naast diverse andere agendapunten was er een bestuurswisseling aan de orde. Na zeven jaar trad Gerda Mulder af als bestuurslid en voorzitter. Zij heeft in die zeven jaar voortreffelijk werk verricht. Haar taak wordt overgenomen door Ina Hoen. Als nieuw bestuurslid treedt aan Gerdien Boymans. Ineke Mars blijft dit jaar aan als penningmeester en secretaresse. Ook Anneke van Wijk blijft bestuurslid. Er rest een vacature, het is erg moeilijk om nieuwe bestuursleden te vinden!

Rechts Gerda Mulder die aftreedt en links Ina Hoen, de nieuwe voorzitter

 

Feest bij de Liesterkrallen

Het 35-jarig jubileum van De Liesterkrallen is op uitbundige wijze gevierd, eerst in besloten kring met een geweldige feestmiddag en een overheerlijk buffet in Hartenlust in Havelte.

Geesje, Willy en Diny zingen al 35 jaar mee!

De muziekkwis (voor oudere jongeren) werd fanatiek gespeeld en de beentjes gingen geregeld van de vloer. Dat  zijn we nog niet verleerd….

Op 14 oktober volgde het jubileumconcert.

Het pad naar de kerk is verlicht met kaarsjes, de banken versierd met bloementuiltjes, het is feest in de Clemenskerk. Vrouwenkoor De Liesterkrallen heeft er zaterdagavond zin in om het jubileum met het publiek te vieren. Twee keer drie kwartier zingen de Krallen een mooi en gevarieerd repertoire aan zangnummers voor meer dan honderd mensen.  Allerlei tijden en allerlei stijlen komen langs. Wat opvalt is hoe serieus er gewerkt wordt, de concentratie is groot. Voor het publiek zijn de liederen die wat losser gezongen worden het leukst om naar te luisteren, dan is er ook iets te zien.   Dirigent Martin Glas heeft ‘zijn’ vrouwen aan een touwtje. Dat touwtje hebben pianiste Maaike van den Berg en violist Bas Egberts niet nodig. Hun speelplezier spat ervan af. 

Af en toe hoor je een kleine onregelmatigheid, maar dat mag de pret niet drukken. ‘Why we sing’ is het thema van de avond, nou, dat is duidelijk, zingen is gezond voor lichaam en geest en maakt iedereen vrolijk. Voorzitter Gerda Mulder legt dit nog eens haarfijn uit en roept vrouwen in de zaal op om ook te komen zingen bij De Liesterkrallen. Wees welkom om eens aan te schuiven bij een repetitie op maandagochtend half tien in de Veldkei in Havelte. 

Jubileumconcert 14 oktober 2023

Zaterdagavond 14 oktober in de Clemenskerk te Havelte geven wij een concert ter ere van ons 35-jarig jubileum.

Het begint om 20.00 uur.

Violist Bas Egberts verzorgt een gastoptreden en zal ons tevens in enkele nummers begeleiden.

De toegangsprijs is € 15,– inclusief koffie of thee.

Kaarten zijn te bestellen via onze penningmeester Ineke Mars, wimenineke@hetnet.nl

Zomerstop

Maandag 17 Juli was de laatste repetitie voor de zomervakantie. Er is de afgelopen weken hard gerepeteerd met alle nummers die we op ons jubileumconcert gaan zingen. We starten weer met repeteren op maandag 28 augustus.

Nieuwe leden zijn zeer welkom, vooral nieuwe mezzo-sopranen kunnen we goed gebruiken. Zoals bij veel andere koren zijn ook bij ons helaas een aantal leden afgehaakt in de corona-periode.

Heb je interesse? Neem dan even contact op met iemand van het bestuur, dan weten we dat je komt en ben je van harte welkom om de repetitie bij te wonen.

Kerstconcert in Clemenskerk Havelte

Op 18 december 2022 is in de sfeervolle Clemenskerk van Havelte ons Kerstconcert.

Het zeer gevarieerde concert, met oude en nieuwe liedjes,  zal om drie uur beginnen.

Kerk is open vanaf half drie. Dan liggen daar de gereserveerde kaarten ook klaar.

Kaartjes kosten tien euro, dat is inclusief een consumptie.

Reserveren kan via wimeninekemars@hetnet.nl of via 06 57791918 ( Ineke Mars)